Aparitii in Presa PDF Print E-mail
Tomis, vizitat 3D
 
Vechiul Tomis va putea fi “vizitat” 3D graţie unui proiect dezvoltat de studenţii de la Universitatea Ovidius din Constanţa.
pasting
 
Jurnalul National 05.01.2010
 
 
 

TOMIS 3D
 
Imperiul roman renaşte în era 3D
 
Iată că şi România apare pe această hartă ştiinţifică prin ambiţiosul proiect TOMIS 3D, aflat încă în dezvoltare şi proiectat să fie deschis publicului spre sfârşitul verii, la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa: "Proiectul TOMIS va reconstitui o realitate ipotetică din perioada romană a Cetăţii Tomis, între anii 46 şi 610 d.Hr., pornind de la renumitul Edificiu Roman cu Mozaic, în baza informaţiilor şi cunosţintelor de istorie şi arheologie, geologie, biologie deţinute la nivel local de partenerii proiectului", ne-a declarat conf. univ. dr Dorin Mircea Popovici, Universitatea Ovidius Constanţa.
 
Jurnalul National 07.02.2010
 
 
 

Calatorii 3D in Tomisul virtual

 
Studentii de la Universitatea Ovidius muncesc de zor la proiectul TOMIS 3D si rezultatele vor putea fi vazute, din luna august, la Muzeul de Istorie Naţionala şi Arheologie (Constanta).
 
05.01.2010
 
 
 
Cetatea Tomis in varianta 3D
 
Studentii de la Facultatea de Informatica a Universitatii Ovidius au realizat un proiect prin care ofera turistilor posibilitatea de a vedea reconstituiri tridimensionale ale vechilor cetati din Dobrogea.
 
Destinatii Europene 18.01.2010
 
 
 
Istorie in 3D. Calatorie virtuala, prin vechiul port al Constantei
 
Asta vor fi invitati sa faca vara aceasta cei care vor ajunge pe litoral.Calatoria in timp prin vechiul port este un proiect inedit al unor studenti informaticieni care reconstruiesc tridimensional un edificiu de la Tomis, vechi de 17 secole.
 
PROtv 19.01.2010